A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai az Erdőkerülő elnevezésű program keretein belül 2020. január 20-án a Csobánc-, a Badacsony- és a Szent György-hegyen láttak el prevenciós céllal járőrszolgálatot.

Az akció célja a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében a nyaraló- és pince tulajdonosok, valamint az ott egyedül élők idős személyek felkeresése volt. A rendőrök és a polgárőrök felhívták az állampolgárok figyelmét arra, hogy az ingatlanokat minden esetben megfelelő betörés elleni védelemmel – modern biztonsági zárakkal, rácsokkal, riasztó rendszerekkel – kell ellátni, hogy az illetéktelenek bejutását megakadályozzák. Elmondták továbbá, hogy ebben az esetben is fontos, hogy ne hagyjanak nagyobb értékeket, műszaki cikkeket, szerszámgépeket az épületekben, különösen akkor, ha ritkán látogatnak ki a telkükre.

A járőrök egyeztették a hegyeken élőkkel az elérhetőségeket, melyeken veszély esetén azonnal segítséget kérhetnek. Az Erdőkerülő program folytatásaként a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve további prevenciós jellegű járőrszolgálatokat látnak el a környező hegyekben a tél folyamán.