Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2019. augusztus 1-jén reggel arról, hogy Taliándörögdön található vendéglátóegységének irodahelyiségéből előző éjszaka ismeretlen tettes több mint kétszázezer forint készpénzt tulajdonított el. A helyi körzeti megbízott adatgyűjtésének eredményeként a bejelentést követő két órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és a rendőrök a 23 éves, valamint a 28 éves taliándörögdi férfit otthonaikban elfogták.

Mindkét személyt előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Elismerték, hogy két alkalommal törtek be a szórakozóhelyre, és a raktárból több üveg szeszes italt is elloptak, továbbá a település szabadtéri kiállításáról két fényképezőgépet is magukkal vittek. A házkutatások alkalmával a rendőrök megtalálták az ellopott tárgyakat és a pénz egy részét, és lefoglalták azokat. A két férfi ellen lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. 

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.