A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2019 januárjától április végéig a Bakony és peremvidéke falvait járták, ahol hat településen – Bakonyszentkirály, Bakonyszombathely, Csetény, Dudar, Ete és Zirc – összesen 12 lakóingatlanba mentek be, és onnan elsősorban szarvas trófeákat, hullott agancsot, illetőleg esetenként készpénzt, bankkártyát, iratokat, szerszámokat, szerszámgépeket, távcsöveket, lámpákat, disznóvágásból származó húst, dohányt és benzint vittek el. A lopott bankkártyával egy alkalommal készpénzt is vettek fel egy bankautomatából. Az összesen tizenkilenc rendbeli bűncselekménnyel összesen közel másfél millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

A három megyére is kiterjedő bűncselekménysorozat elkövetőit széleskörű adatgyűjtés eredményeként vonták látókörbe a veszprémi nyomozók, melynek eredményeként 2019. június 26-án elfogtak egy 45 éves sárkeresztúri férfit és a 20 éves Kálozon lakó fiát is, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. Harmadik társuk egy 40 éves sárkeresztúri férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért vele szemben a nyomozóhatóság elfogatóparancsot bocsátott ki. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei a körözött személyt 2019. július 12-én elfogták, a veszprémi rendőrök pedig a folyamatban lévő bűnügyben gyanúsítottként kihallgatták, és a férfit a rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta.

A három gyanúsítottal szemben lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.